GAMO DELTA FOX GT légpuska


A pontos kis játékszer..


MŰSZAKI ADATOK:

-TELJES HOSSZ: 960 MM

-CSŐ HOSSZ: 400 MM

-SÚLY: 2100 GRAMM

-KALIBER: 4,5 mm

-GYÁRI ENERGIA: 7 J- 160 M/S

-LÖVET: 1 LÖVETŰ CSŐLETÖRŐS FEGYVER.

-BIZTOSÍTÁSA: MANUÁLIS (KÉZI)

-SÜTÉSE: ÚJ TIPUSÚ KÉT ZÓNÁS

-ÁRA: KB 28.000 FT.

-Ajánlott lövedékek:JSB RS,EXPRESSZ VAGY EXACT.


BEMUTATÁS:

A Delta fox „GT” egy hagyományos csőletörős rugós légfegyver,amit méretei és könnyű súlya miatt elsősorban gyerekeknek vagy felnőtt kezdő fegyvernek szánt a gyártó.A „GT” a régebbi Delta Fox új kiadása,egy már új kinézetű és pofásabb tussal!Ugyanez kapható még „Whisper” néven is,ami lényegében egy hangtompítóval szerelt változat.

Kézbe véve nagyon jó fogása van a „tactical” stílusban készült tusnak,a műanyag részei a szokásos kiváló minőségből készültek.Ez a fegyver gyárilag 7 J-al jön ki,tehát nem lehet erősíteni,ennyi a gyári energiája.Ne akarjunk bele erősebb rugót tenni,mert nem arra készítették! A fegyver viszonylag kis méretű,könnyű súlyú és lövés közben sem rúg akkorát mint egy lipicai mén.Laughing

A huzagolt fegyvercső egy 19 mm átmérőjű műanyag köpenycsőben fut,ami nemcsak hogy vagány kinézetet kölcsönöz,hanem szinte teljesen karbantartás mentessé is teszi a fegyvert.A legtöbb hagyományos fegyvercső szinte azonnal korrodálni kezd,ha használat után nem olajozzuk,ápoljuk le mivel a csőletörős fegyvereknél minden felhúzásnál összefogdossuk a felületét sokszor nedves kézzel.Itt ez a hibalehetőség is kiküszöbölve.

    

A fegyver gyárilag nyílt irányzékokkal szerelt,de a szabvány távcsősínre szerelhetünk távcsövet,ahogy én is tettem a próba idejére.

     

 

Távcsőből maximum 4x32-es méretű megy rá,mert ha nagyobb-hosszabb a távcső,akkor már nem lehet letörni a csövet tőle. Megjegyzem a 4x32 pont optimális rá!

     

Fontos dolog,hogy ha 7,5 J-ra gyengített fegyvert használunk,vagy eleve annyi a gyári ereje akkor könnyű és lehetőleg puha ólomból készült lövedékkel tegyük,mert ellenkező esetben előfordulhat hogy a magyar szabványú 7,5 J nem fogja kivinni a csőből a lövedéket!

A FEGYVER PONTOSSÁGA:

Mint mindig most is JSB-vel próbáltam ki a fegyvert.A 7 J-hoz  passzolt az „exact” lövedék a 0,547 gramm súlyával,de expressz vagy RS is használható hozzá.Első pár lövésem 8 méterre nyílt irányzékkal adtam le.Ugyan erről fotókat nem készítettem,de szórásképe meglepően jó volt és azonnal megdöntötte azt az álláspontom,hogy ezek a kis gyerek fegyverek csak sörös dobozt lőni jók a faternak.

8 méterre olyan 12-15  mm-es szórásképet lőttem vele!(5 lövés) A Gamo 4x32 WR távcső felszerelése után pedig el sem hittem de szintén 5 lövésből 8-10mm-es szórásképet produkáltam!A nagyobb távolságra ugyan a szóráskép romlott,de 20 méterre is 40 mm-en belül maradt. Így azt gondolom biztosan állíthatom hogy távcsővel,jó minőségű lövedékkel és gyakorlott kézben 20 méterről szinte minden lövés kólás kupak!Hát kell ennél több ennyi pénzért?  Tongue out

ÖSSZESÍTVE:

A Delta Fox GT egy nagyon jó kis kezdő vagy gyerek fegyver,de ebben az árfekvésben csodát nem lehet várni tőle.Olyanoknak javaslom akik nem szeretnének túl nagy pénzt áldozni „játszós” fegyverre,de szeretnének egy jó minőségű és pontos kis játékot.A kínai B2,B3 és hasonló fegyvereknek sem sokkal olcsóbbak,de 20 méterről már egy alma nagyságú tárgy is komoly kihívás nem még egy dió vagy egy kupak,amit egy gamo játszva tud.. A lövöldözés a Deltával élvezet és nem bosszúság,főleg ha vásárolunk hozzá egy Gamo WR 4x32 távcsövet is,ami nem tartozéka az árban,de olyan 13.000 ft-ért kapható.

    

    

 

 

S.C.      2015.Legfrissebb Hírek