DESIGNED GERMANY B2,AZAZ TÁMADNAK A KÍNAIAK!


A Német légfegyvernek álcázott Kínai légpuska története.


MŰSZAKI ADATOK:

-TELJES HOSSZ: 1070 MM

-CSŐ HOSSZ: 460 MM

-SÚLY: 2300 GRAMM

-KALIBER: 4,5 ÉS 5,5 mm

-GYÁRI ENERGIA: 10-11 J. (4,5-BEN OLYAN 230 M/S)

-LÖVET: 1 LÖVETŰ CSŐLETÖRŐS FEGYVER.

-BIZTOSÍTÁSA: NINCS!

-SÜTÉSE: AMILYEN ROSSZ CSAK LEHET..

-GYÁRI RUGÓ: HOSSZ 250 MM-ÁTMÉRŐ 18,1 MM-ANYAG 3,0 MM

-ÁRA: KB 10.000 FT.

A BEMUTATÁS:

A Designed Germany,a Made For Germany és hasonló felíratok a dugattyú ház tetején, mind azt jelentik hogy egy Német légfegyvernek álcázott Kínai vacak van a kezünkben.Első,tapasztalatlan légpuskások még simán beveszik a dolgot és van hogy még a gyanúsan olcsó árra sem figyelnek fel.. "nem baj,jó lesz dísznek":)Még arra sem jó...Nincs az az előszoba fal ahová ezt kitenném..

Ez a légfegyver egy eredeti Kínai gyártmányú tömegcikk,aminek az előállítási költsége olyan 1000 ft.Így el lehet képzelni,milyen a minőség-megbízhatóság-dizájn..Igyekeztem a legszebbet kiválasztani a teszthez és a fotókhoz..Nos látni hogy néz ki:)

A fegyver fém részek barnítása:néhol van,néhol nincs.A fegyver fa részei:Néhol egy kis festék,(lakk),itt-ott lyukak,szálkák,stb.. Az irányzékok előállítási költsége és ráfordított ideje darabonként 5 - 5 ft.

DE ETTŐL FÜGGETLENÜL MÉG MŰKÖDIK!!!

Ha szerencséd van akkor az egyébként rém rossz elsütő szerkezet, nem törik darabokba az első 50-100 lövés alatt..Ha ezen túl vagy akkor a rugó sem törik benne 3-4 darabra 100 lövés alatt.És ha te vagy a legszerencsésebb ember,akkor még el is találsz vele egy 2 literes coca-cólás üveget 10 méterről..   A meghibásodási statisztikát az elsütő szerkezet vezeti,ezt keresnek hozzá a legtöbben.A dupla rugót és "riga teleszkóp rugót" nem szereti:)

      

 

      

 

A FEGYVER PONTOSSÁGA:

Próbálkoztam a "csoda" lövedékkel a JSB-vel is.10 méterre még annak is örültem ha néha közel lőttem a 3 cm-es célpontomhoz..Mondjuk nincs min csodálkozni,mivel kotyog-lötyög minden irányba a csőfar,illesztésnek nyoma sincsen..Csőfar tömítésnek egy darab bőr szolgál gyárilag,de ezer ft-ért mit vártunk?

     

Egyébként néha ezek között is előfordulhat egészen jól sikerült példány,ami még akár lehet pontos is,de a hangsúly a NÉHA!Persze ez nem azt jelenti hogy minden kínai fegyver kukába való,de ettől az árkategóriától csodát nem várhatunk.Ha már mindenképpen ilyen olcsó árkategóriás fegyvert vásárolunk,akkor jobb választás a fixcsöves alsókaros változata.Ezek általában pontosabbak,a fix cső miatt.Itt viszont arra kell vigyázni, hogy betöltés közben az ujjunk meg ne sérüljön.Ugyanis előfordulhat hogy a megakadt dugattyú rosszul rögzül,így visszaugorhat a helyére és odacsípi az ujjunkat,ami komoly baleseti forrás is lehet!

ÖSSZESÍTVE:

Ezek a "fegyvernek látszó tárgyak" amik több néven is futnak manapság,mint pl:LIDER 44. B2. B3. ELITEX. sőt újabban már Tytán és KANDAR néven is és még sorolhatnám,mind csak egy dologra jó: szőlőkarónak:) Nem mondom hogy mind teljesen használhatatlan,de a minőséget hírből sem ismerik.

Ha valakinek ilyen légfegyvere van,nem árt ha tudja hogy ennek ereje is átlépi már az engedélyezett 7,5 J - t gyárilag,tehát nem árt bekalibrálni,nehogy probléma legyen belőle.Ha valaki olcsón szeretne egy használható kis bohóckodós légfegyvert,akkor inkább vásároljon egy Gamo Delta foxot vagy egy Baikal MP60-at.(25.000 ft)Ezekre van garancia és meglepően pontosak is,ami nem árt ha célba lövünk..


     

 

 

S.C.   2014Legfrissebb Hírek